We believe we have an online store closer to you. Would you instead like to visit: us Trionic USA

Trionic Veloped

— Uw moderne alternatief voor een rollator

Wanneer u een actieve levensstijl leidt, is de Veloped uw ideale keuze als looprek met wielen. Met zijn innovatief en uniek ontwerp is de Veloped de state-of-the-art, wanneer het gaat om ondersteuning bij het wandelen of rennen.


Ware machine voor elk terrein.

Wat is een Veloped?

De Veloped is een Zweedse uitvinding die is ontwikkeld door het Koninklijk Technisch Instituut (KTH) in Stockholm.

25 jaar ervaring in wielrennen, coaching en fietsontwerp is samengebracht bij het ontwerpen van de Veloped.

De Veloped is getest en volledig goedgekeurd als een "rollator", maar het ontwerp en de functies verschillen veel van conventionele rollators. Z‘n gepatenteerde klimwiel, z‘n 3-wiel ontwerp en comfortabele luchtbanden werken samen voor een geheel nieuwe wandel-ervaring. Het klimt met gemak over wortels, stoepranden en andere obstakels en doet keien, grind, gras, sneeuw en off-road paden veranderen in puur plezier in plaats van een hobbelige en onaangename ervaring.

De Veloped is in feite de enige echt off-road rollator/looprek op de markt.

Veloped:

 1. Voertuig met wielen, voortgedreven door het tijdens het wandelen vooruit te duwen.
 2. Afstammeling van de "Swiftwalker", in 1817 uitgevonden door Karl von Drais en erkend als de eerste fiets.
 3. Bijvoeglijk naamwoord voor wordt "fast-footed".

[Veloped: latijns velo - = snel; Zie snelheid + latijns ped - = voet; Zie - ped.]


Ware machine voor elk terrein.

Ben actief - blijf actief

Wandelen met een Veloped is een eenvoudige en aangename manier om fysiek actief te blijven, ongeacht de leeftijd of fysieke capaciteit. U kunt uw dagelijkse activiteiten uitvoeren, uw conditie verbeteren, wat calorieën verbranden en genieten van het buitenleven.

Dankzij de Veloped zult u een snelle vooruitgang boeken op weg naar een gezonder en langer leven. Het is de perfecte keuze om te oefenen wanneer het enige dat u nodig heeft, een beetje ondersteuning is bij het wandelen of hardlopen.

De Veloped heeft ook een positive invloed op uw gezondheid. Simpele lichaamsbeweging zoals wandelen helpt het lichaam zich te beschermen tegen vele ziekten en aandoeningen. Door dagelijks 30 minuten met de Veloped te wandelen voldoet u aan de aanbevelingen die artsen doen voor fysieke activiteit.Een ware off-road machine

De Veloped is de enige rollator/looprek ter wereld die in staat is om echt off-road te gaan.

Bekijk de video en u zult zien hoe gemakkelijk en moeiteloos de Veloped ongelijke grond, rotsen, wortels, stoepranden, grind en keien neemt!


Ware machine voor elk terrein.

Geniet van de buitenlucht

Door zijn unieke ontwerp bevordert de Veloped lichaamsbeweging en activiteiten in de buitenlucht.

De Veloped geeft u betere toegang tot de natuur, en stelt u in staat lichamelijke activiteiten te doen die u niet zou kunnen doen met een conventionele rollator.

Het is met name ontworpen voor het wandelen en het is de eerste echte rollator/looprek ter wereld die off-road kan.

Bij het lopen op oneffen terrein, verslaat de Veloped elke andere rollator.


Ware machine voor elk terrein.

Dansend door de stad

Een stedelijke omgeving is geen dansvloer. Integendeel; het is vol met keien, kuilen, stoepranden en obstakels.

De Veloped biedt u ook in stedelijke gebieden grote voordelen. Het is geen lookrek dat alleen bestemd is voor off-road gebruik.

Dankzij het klimwiel en de lucht-banden wandelt u sneller en comfortabeler door de stad.

En er cool uitzien tijdens het wandelen doet geen pijn. De Veloped is door de Zweedse aluminiumindustrie bekroond als winnaar van de Zweedse ontwerpprijs "Aluminium Ontwerp".


De ware machine voor elk terrein.

Trionic klimwiel-Patent

Het overwinnen van obstakels zoals stoepranden, wortels en rotsen is een veel voorkomend probleem onder de gebruikers van de rollator. Wanneer het obstakel hoger is dan 2-4 cm (afhankelijk van de wielmaat), moet de rollator worden opgetilt om het obstakel te kunnen passeren. Wanneer de gebruiker wordt gedwongen om de rollator op te tillen, of voor het uitvoeren van wat andere manoeuvres om het obstakel te overwinnen, dan verliest de rollator volledig z‘n hoofdfunctie van het bieden van ondersteuning.

De Veloped is uitgerust met het Trionic klimwiel (octrooi) dat de mogelijkheid verhoogt om verschillende soorten hindernissen te overwinnen wanneer men buiten loopt. Door de belasting over twee wielen te verspreiden, daarmee de reisrichting iets aan te passen, wordt het klimmen in twee stappen verdeeld.

De klimcapaciteit wordt nog versterkt door een schuine koppelingsarm die gebruikmaakt van de duwende kracht die door de gebruiker wordt uitgevoerd. Dit geeft de Veloped een unieke eigenschap; de capaciteit om een hoge hindernis van 13 cm, bijvoorbeeld een hoge stoeprand of steen te nemen. Bij het overwinnen van een lagere obstakel, bijvoorbeeld een verlaagde rand bij een zebrapad, heeft u slechts een fractie van de duwende kracht nodig die een enkele wielige vereist.

De draaiende verbindingsarm biedt ook vering. Op ongelijke grond draait en compenseert het continue de rit. De vering maakt een off-road wandeling met een Veloped een waar plezier.


Ware machine voor elk terrein.

3-Wiel ontwerp = Off-Road waardig

Bij Trionic zijn we echt geïrriteerd omdat veel rollator fabrikanten hun rollators als off-road geschikt adverteren. Deze marketing heeft niets te maken met de werkelijkheid. Enigszins grotere wielen en/of iets zachtere banden zijn simpelweg niet genoeg om van een rollator een off-road voertuig te maken. Conventionele 4-wiel rollators zijn gewoon niet off-road waardig.

Alleen een 3-wiel ontwerp met 3 steunpunten biedt permanent contact met de grond en goede off-road prestaties.

Veloped‘n gepatenteerde klimwiel, z‘n 3-wiel ontwerp en comfortabele luchtbanden werken samen voor een geheel nieuwe wandel-ervaring. Het klimt met gemak over wortels, stoepranden en andere obstakels en doet keien, grind, gras, sneeuw en off-road paden veranderen in puur plezier in plaats van een hobbelige en onaangename ervaring.

Om de bovenstaande verklaring te bevestigen: Bekijk eens de moderne off-road baby joggers. Het zijn allemaal, zonder uitzondering, 3-wielers. Alleen een 3-wiel ontwerp met 3 steunpunten biedt permanent contact met de grond en goede off-road prestaties.


De ware machine voor elk terrein.

Luchtbanden

Conventionele rollators hebben keiharde massieve banden die niets geen comfort bieden wanneer u wandelt over keien, grind of ongelijke grond. Veel rollatorgebruikers worden gedwongen om het zichzelf moeilijk te maken door naar de supermarkt te gaan, en het gebruik van een rollator veroorzaakt vaak hevige pijn in de handen, de ellebogen en schouders.

De Velopeds zijn allemaal uitgerust met lucht-gevulde banden. Luchtgevulde banden hebben verschillende voordelen; Ze bieden u een eenvoudige en voorspoedige rit en een onovertroffen comfort. Omdat ze, in tegenstelling tot massieve banden, geen vibraties veroorzaken, zult u minder overlast en pijn ondervinden.

Trionic biedt u verschillende banden opties. U kunt de juisten banden voor uw Veloped kiezen, op basis van uw wensen en de eisen voor het beoogd wandelgebied. U kunt kiezen tussen lucht-gevulde banden van gerenomeerdet fabrikanten Schwalbe, Continental, Innova en Diamant.


Ware machine voor elk terrein.

Grotere wielen

Wielafmeting is belangrijk!

De prestaties van een rollator of walker is sterk afhankelijk van de grootte van de wielen.

Hoe groter het wiel, hoe makkelijker het is om hindernissen en ongelijke grond te nemen. Het comfortniveau neemt ook toe met de wielmaat.

Een groter wiel presteert simpelweg beter dan een kleiner wiel.

Alle Velopeds hebben standaard 12"/ 31 cm en 14" / 36 cm grote voor- en achter wielen.

Dankzij de grotere wielen kan de Veloped grind, stoepranden, keien, rotsen, wortels en houten paden met meer gemak én een hoger comfort aan vergeleken met conventionele rollators.


De ware machine voor elk terrein.

Extra functies

De Veloped biedt verschillende unieke functies en eigenschappen:

 • In hoogte verstelbare handvatten, vrij van vaste stappen.
 • Opvouwbaar frame en afneembare wielen met quick release assen.
 • Verschuifbare zitting voor meer beenruimte tijdens het lopen.
 • ATB — All-Terrain-remmen voor een optimale veiligheid.
 • U-vormige stuur die verschillende handposities biedt.
 • Mand met zakje met ritssluiting.
 • Bewegings- en handrem.
 • In hoek verstelbare handvatten.

Eigenschappen & Kenmerken »Kiezen uit 5 Veloped modellen

Afhankelijk van uw voorkeur voor fysieke activiteiten is er altijd een Veloped die aan uw eisen voldoet.


Ware machine voor elk terrein.

Veloped Sport

Voor Fitness wandelen

De Veloped Sport zal uw trouwste aanhanger zijn wanneer u 's werelds meest onderschatte lichaamsbeweging doet – wandelen. Wandelen komt waarschijnlijk het dichtste bij de perfecte oefening, en het is een geweldige manier om in vorm te blijven en gewicht te verliezen.

Het intensiteitsniveau van fitness wandelen is optimaal voor het verbeteren van uw gezondheid, terwijl het tegelijkertijd een hoge vetverbranding verwezenlijkt. Wanneer uw doel is om gewicht te verliezen en uw conditie te verbeteren in een gestaag tempo, is fitness wandelen een uitstekende keuze. U kunt telkens een beetje langer oefenen, en in plaats van uwzelf uit te putten, zoals met meer intensieve trainingen, zult u genieten van de snellere vooruitgang bij het werken aan uw persoonlijk doel. Voor maximale gezondheid en vetverbrandingseffecten is de ideale hartslag 55-70% van uw maximale hartslag.

De Veloped Sport biedt u ondersteuning en veiligheid wanneer u buiten traint. Het vermindert de impact en de stress op uw lichaam die kan worden veroorzaakt door fitness wandelen.

Het biedt dezelfde voordelen als een mountainbike doet voor fietsers en u kunt nu de groene gebieden, wandelpaden, oefening routes en het bos opzoeken. Nu kunt u volledig genieten van fitness wandelen – veilig voelen en gaan en staan waar u wilt.

De Veloped Sport is getest en goedgekeurd volgens de Europese norm voor rollators/wandelhulpen (ISO-11199) Het heeft ook een CE keurmerk.

Naar Veloped Sport model programma»Ware machine voor elk terrein.

Veloped Tour

Biedt dagelijks comfort en vrijheid

Met de Veloped Tour zal u genieten van dagelijkse comfort en bruikbaarheid. Ze is zeer goed geschikt voor het maken van een wandeling in het park, voor het winkelen en sight-seeing. In de ruime mand passen uw boodschappen uit de supermarkt en het wordt een plezier om ze thuis te brengen dankzij alle voordelen van het klimwiel en de luchtgevulde banden.

Om te zorgen voor optimaal zitcomfort is de diepte van de stoel verlengd tot 30 cm. De langere zitting, in combinatie met stevige kunststof inzetstukken, biedt volop steun langs de benen.

De kleursamenstelling is sober en elegant, met zilveren strepen en bijpassende rode voering. De strepen zijn gemaakt van 3M Scotchlite reflecterende stof en reflecteren tijdens het wandelen 's nachts. Zo bieden ze meer veiligheid in het verkeer.

De Veloped Tour is tevens voorzien van een praktische regenhoes die de mand en de stoel beschermt. De hoes is voorzien van een 2-kleuren ontwerp, en u kunt kiezen tussen zilver en zwart afhankelijk van welke kant u naar buiten draait.

De Veloped Tour is getest en goedgekeurd volgens de Europese norm voor rollators/wandelhulpen (ISO-11199) Het heeft ook een CE keurmerk.

Naar Veloped Tour model programma»


Ware machine voor elk terrein.

Veloped Trek

Uitgerust om te wandelen en te reizen

Pak uw Veloped Trek in en ga op avontuur.

Het biedt vele mogelijkheden om al uw spullen te dragen wanneer u de wereld gaat verkennen. Dankzij de veelzijdige tas en rugzak is de Veloped Trek uw ideale metgezel voor het wandelen, camperen en reizen.

De stoeltas wordt eenvoudig aan de stoel bevestigd en kan gemakkelijk naar voren worden gevouwen wanneer u even wilt plaatsnemen om te rusten. Het heeft drie aparte binnencompartimenten met voldoende ruimte voor uw camera, kaarten, uw waardevolle spullen en een fles water of een thermoskan. De stoeltas kan ook als schoudertas worden gedragen en heeft een gewatteerde afneembare riem. Een buitenste compartiment met ritssluiting en twee gaas-zakjes kunnen uw kleinere items bij elkaar houden. Een elastiek bovenaan houdt eventuele extra spullen bij elkaar.

De rugzak past netjes in het mandje en dankzij de rits over de volle lengte heeft u eenvoudig toegang tot het hoofdcompartiment. De schouderbanden kunnen worden opgeborgen in een aparte zak. Uw MP3-speler past in het kleine zakje met rits bovenaan, en er is een hoes voor uw hoofdtelefoons. Daarnaast is er een buitenste compartiment met ritssluiting en twee gaas-zakjes aan de zijkant waar twee flessen water in passen.

De Stoelhoes, mand, zetel tas en rugzak zijn gemaakt van stevig en waterafstotend 600D polyester, met reflecterende voering voor veiligheid bij het lopen in het verkeer 's nachts.

De Veloped Trek is getest en goedgekeurd volgens de Europese norm voor rollators/wandelhulpen (ISO-11199) Het heeft ook een CE keurmerk.

Naar Veloped Trek model programma»


Ware machine voor elk terrein.

Veloped Golf

De nieuwe en unieke Golf walker

Blijf in het spel en doe uwzelf een plezier door de golfbaan te lopen in plaats van een elektrische golfkar te rijden.

Met de Veloped Golf zult u alle 18 holes kunnen spelen terwijl u tegelijkertijd voldoende gezonde lichaamsbeweging krijgt.

Dankzij alle voordelen van het klimwiel, de vering, het 3-wiel ontwerp en de lucht-gevulde banden vindt de Veloped Golf zich prima thuis op de golfbaan.

De Veloped Golf heeft twee golftassen die zijn vastgemaakt op het hoofdframe. Het laadt een volledige set van 14 golfclubs en de tassen kunnen aan de voorzijde worden gesloten of open gelaten, afhankelijk van uw voorkeur om uw clubs te vervoeren. De mand kan uw fles water, wat extra kleding en datgene dat u nog meer nodig heeft op de fairway.

De Veloped Golf is getest en goedgekeurd volgens de Europese norm voor rollators/wandelhulpen (ISO-11199) Het heeft ook een CE keurmerk.

Naar Veloped Golf model programma»


Ware machine voor elk terrein.

Veloped Jacht

Voor jagers

De Veloped Jacht zal uw betrouwbare metgezel zijn tijdens het jagen.

Vele jachtgebieden zijn niet heel gemakkelijk toegankelijk. U bent verplicht om langs de wandelpaden en onverharde wegen te wandelen om er te komen. Zelfs wanneer u een ervaren jager bent, kan het jagen problematisch zijn wanneer u last heeft van knieproblemen, rugpijn, verzwakte gewrichten, overgewicht of leeftijd-gerelateerde problemen.

Een goede "jacht walker" moet goed presteren in elk soort off-road terrein. Standaard walkers en rollators zijn helemaal niet bedoeld voor dit soort terrein, waar de Veloped Jacht dat wel is.

Met de off-road capaciteit en het klimwiel van de Veloped Jacht, kunt u gemakkelijk wortels, kiezels, stenen en vuil overwinnen op weg naar het jachtgebied. De vering, lucht-gevulde banden en het 3-wiel-ontwerp bieden onovertroffen comfort en consistent grondcontact.

De geweertas, die aan het hoofdframe is vastgemaakt, ontlast uw rug, en de stoel is zeer praktisch wanneer op uw prooi zit te wachten.

De Veloped Jacht is getest en goedgekeurd volgens de Europese norm voor rollators/wandelhulpen (ISO-11199) Het heeft ook een CE keurmerk.

Naar het Veloped Jacht model programma»

Wij gebruiken cookies om onze service te kunnen verlenen. Door onze service te gebruiken gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Kundservice